Kortreist mat på TV og i aviser

Til vår store glede fattet både rikspressen og lokalpressen interesse for LianTunet og LianDagen. Adresseavisen skrev om debatten vi arrangerte, Nationen skrev om kortreist mat, TV2 formidlet folkefesten og fiskball, Hitra-Frøya ga velfortjent oppmerksomhet til årets «ambassadør for taus kunnskap» som er Svein og Oddrun Bogstrand, Avisa Sør-Trøndelag gjorde det samme for årets kokarkjerring Olaug Auset og fagbladet Horeca fortalte godt om hva vi gjør på LianTunet – og hvorfor. Klikk på lenkene for å lese artiklene eller se tv-innslagene.

LianTunet på barne-tv

Da NRK trengte en kokk som kunne presentere yrket på barne-tv, kom de til Inge Johnsen og LianTunet. Både vi, våre partnere og flere lokale leverandører fikk god eksponering i beste sendetid. Se programmet her

Festmiddag fra søppelkassene

Line og kokk Inge Johnsen lager en supergod og smakfull tre-retter av mat som andre har kastet.

Matvarene har riktignok passert best før-datoen. Men ved nærmere undersøkelser fant de to ut at maten er fullt spiselig likevel.

Fikk du lyst til å lage samme middagen som Line?

Lær et enkelt triks med egg

Masterchef Sverige 2014

Etter oppdrag fra Norsk Sjømatråd fikk LianTunet oppdraget med å tilrettelegge
og koordinere opptak og innspilling av Masterchef Sverige 2014.
Opptakene startet i november 2013 og ble sendt på svensk TV4 i mars 2014.
Stedet for opptakene ble lagt til Hitra og Frøya.

Kokebok

At vi skulle utgi kokebok i løpet av det første driftsår, det hadde vi ikke trodd. Men slik ble det altså. Boka «En bit av Frøya» er laget på oppdrag fra Frøya kommune, som en offisiell kongegave etter at dronningen og kongen besøkte øya i vår. Ideen til denne gaven kom fra oss, og selv om det ble en hektisk prosess med noen flere kompromiss enn vi skulle ønske, er vi er glade for at vi grep denne muligheten til å spre det glade budskap om lokale råvarers fortreffelighet. Lokale krefter sto for intervjutekster og foto, men vår grunnfilosofi er hjertelig tilstede i boka. Bokproduksjonen finansieres ved salg, og overskuddet går til trøndersk matkultur ved LianTunet.

Les hva lokalavisa Hitra-Frøya skrev om slottsbesøket til frøyaordfører Berit Flåmo og Inge Johnsen her.

Mer informasjon om kjøp av kokebok