Eplekompott

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 500 gram
    Epler
  • 30 gram
    Rørsukker
  • 1/2 ts
    Vaniljesukker
  • 1/2 ts
    Kanel
  • 1/2 ts
    Allehånde
  • 1/2 ts
    Kardemomme
  • 1 dl
    Vann
  • 1 ss
    Potetmel

  1.  Kok opp vann og krydder i en kjele.
  2.  Ta sukker og vaniljesukker i vannet. Bruker du vaniljestang, del den i to og åpne den på langs med en skarp kniv. Skrap frøene ut med en teskje.
  3.  Skrell eplene. Fjern kjernehuset og kutt eplene i terninger
  4.  Ha eplene kjelen. La det småkoke i ca 15 min, til eplene er møre.
  5.  Ønskes en tykkere kompott, rør ut 1 ss potetmel i 1 ss vann og bland inn i kompotten. Varm eplekompotten opp til kokepunktet og ta kjelen av varmen og avkjøl.