Fiskesuppe med kokos

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 400 gram
    laks
  • 400 gram
    torsk eller sei
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    fenikkel
  • ½ stk
    squash
  • 6 stk
    vårløk
  • 1 ss
    rød currypaste
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 1 stk
    lime
  • 2 stk
    bokser kokosmelk
  • 2 dl
    fløte
  • 1 l
    fiskekraft eller fiskebuljong
  • 3-4 ts
    fiskesaus
  • salt og pepper
  • sukker
  • smør

  1. Gulrot, squash og fenikkel kuttes opp i staver og stekes møre i smør. Grønnsakene trenger forskjellig  steketid, begynn med gulrot så fennikkel og til slutt squash.
  2. Laksen og den hvite fisken deles opp i ønsket størrelse.
  3. Fres currypaste og hvitløk i en kjele tilsett fiskekraft, kokosmelk og fløte.
  4. Kok det opp, smak til med limesaft, sukker, salt og pepper.
  5. Fisken krydres med salt og pepper og stekes raskt i varm panne. La fisken trekke ferdig i suppen sammen med de stekte grønnsakene.
  6. Vårløken kuttes i ringer og has i suppen helt mot slutten.

Serveringstips: Serveres med brød og smør