Franskinspirert oksegryte

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 800 gram
    Storfekjøtt
  • 160 gram
    bacon
  • 200 gram
    småløk
  • 100 gram
    sjampinjong
  • 40 gram
    smør
  • 12 gram
    hvetemel
  • 8 dl
    rødvin
  • 2 dl
    buljong
  • timian/persille
  • salt og pepper

  1. Kjøttet kuttes i grove terninger og stekes i varm panne.
  2. Strø  over mel på slutten av stekingen.
  3. Ha kjøttet over i en kjele og hell på rødvin og buljong.
  4. La kjøttet koke sammen med timian til det er mørt. Skulle det bli lite kraft, etterfyll med vann/ buljong.
  5. Skjær bacon i terninger, stek det sammen med småløk og grovt kuttet sopp. Bland dette i kjøttet og sausen.
  6. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  7. Tilsett finhakkket persille ved servering.
  8. Serveres med potetstappe