Fylte pannekaker med langtids bakt svinenakke, eple og hvitløksdressing

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 800 gram
    hel svinenakke
  • 3 fedd
    hvitløk
  • 1 ss
    fenikkelfrø
  • 1 ss
    salt
  • ½ stk
    rød chili
  • ½ ts
    svart malt pepper
  • 1 dl
    eplejuice
  • 1 ss
    demerara sukker
  • 2 ss
    olivenolje
  • Pannekaker
  • 8 dl
    melk
  • 3 dl
    siktet hvetemel
  • 2 dl
    fint sammalt hvetemel
  • 1 dl
    havregryn
  • 1 ts
    salt
  • 3 stk
    egg
  • smør til steking
  • Eplesaus
  • ½ kg
    grønne epler
  • ½ kg
    røde epler
  • 1 stk
    revet skall av sitron
  • 1 ts
    demerara sukker
  • 25 gram
    smør
  • 5 fedd
    fedd hvitløk
  • ¼ ts
    malt ingefær
  • Rømmedressing med hvitløk
  • 1
    beger rømme
  • 2 fedd
    hvitløk
  • ½ stk
    saft av sitron
  • 1 ss
    finhakket urter

Langtids bakt svinenakke

  1. Svinenakken gnies inn med salt, pepper og fenikkelfrø.
  2. Brunes godt i en varm panne
  3. Legg svinenakken i en form med hvitløk, chili, olivenolje og eplejuice.
  4. Dekk med aluminiumsfolie.
  5. Bakes i ovn på 130°C i ca 3-4 timer til kjøttet er så mørt at det kan rives lett fra hverandre.

Tips:  Man kan erstatte forma med en stekepose. Da legges alt av ingredienser i posen. Bakes i ovnen som over.

Pannekaker

  1. Bland sammen hvetemel, sammalt hvete og havregryn.
  2. Visp sammen melk, egg og salt.
  3. Melblandingen tilsettes gradvis i melkeblandingen under omrøring til en jevn røre.
  4. La røren stå og svelle minimum 30 minutter før du begynner stekingen.
 

Eplesaus

  1. Eplene skrelles og kjernehuset taes ut, kuttes opp i små terninger.
  2. Ha eplene i en kjele som er vid i bunnen. Ha revet sitronskall over. Tilsett smør, demerara sukker og hele fedd med hvitløk.
  3. Kok opp på svak varme under lokk og rør av og til.
  4. La det koke til en grøtete konsistens, da er den ferdig.
  5. Oppevares i kjøleskap. Den holder seg godt i kjøleskap i 4-5 dager.
 

Rømmedressing med hvitløk

  1. Bland alt sammen.