Gratinert blomkål, brokkoli og bacon

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 1 stk
    blomkålhode
  • 1 stk
    brokkoli
  • 200 gram
    bacon
  • 3 ss
    smør
  • 2 ss
    hvetemel
  • 8 dl
    melk
  • 200 gram
    revet Jarlsberg ost

  1. Rens og vask grønnsakene. Blomkålen og brokkoli deles opp i buketter. Brokkolistilken strimles opp.
  2. Grønnsakene kokes i lettsaltet vann til de er nesten møre. Tas opp og avkjøl i kaldt vann
  3. Smelt smør i en kjele og ha i mel. La det frese noen sekunder, spe med melk og la det koke opp under omrøring og la det koke noen minutter.
  4. Ha i ca halvparten av den revne osten og la den smelte i sausen.
  5. Bacon kuttes i små terninger og stekes lett i varm panne.
  6. Legg grønnsakene jevnt utover i en ildfast form og hell den hvite sausen over. Strø over med bacon og ost.
  7. Stek på 200°C til den er gylden på toppen.