Klippfiskboller

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 300 gram
    utvannet klippfisk
  • 2 fedd
    hvitløk
  • 4 dl
    olivenolje
  • 500 gram
    kokte poteter
  • Røre
  • 200 gram
    hvetemel
  • 100 gram
    griljermel
  • ½
    litt salt
  • 2 dl
    øl
  • 1 l
    olje til fritering

  1. Bland røren sammen til den har vaffelrørekonsistens.
  2. Kok poteter og avkjøl. Du kan også  bruke ferdigkokte poteter.
  3. Stek klippfisken i oljen sammen med hvitløk, til den blir gylden.
  4. Avkjøl klippfisken (trenger ikke være kald)
  5. Mos poteten
  6. Bland  klippfisken med poteten og bland det hele sammen til en deig. Smak til med cayennepeppper og salt etter behov
  7. Lag små boller og dypp de i røren.
  8. Varm 1 liter olje i en kjele til 180°C og stek bollene til de blir gydenbrune og sprø.
  9. Serveres med salat, brød og hvitløksmajones