Norgespanna med laks

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 3 stk
    Poteter
  • 2 stk
    Gulrøtter
  • 1/2 stk
    Løk
  • 800 gram
    Laks
  • 1 stk
    Brokkoli
  • 1 dl
    Eplejuice
  • 3 ss
    Tine rømme
  • ml
    Salt og pepper
  • ml
    Litt sukker

  1.  Vask og skrell grønnsakene. Del opp brokkolien i ti småbuketter.
  2.  Skjær laksen i 10 jevnstore biter.
  3.  Sett panna på ovnen.
  4.  Skjær poteten i tynne skiver og legg dem i en varm panne med olje. Strø over salt og pepper.
  5. Del gulrøttene i skiver, legg dem på potetene.
  6. Skrell og del løk i skiver. Legg den på gulrøttene. Strø på salt, pepper og sukker.
  7. Legg laksen på løken.
  8. Bland inn brokkolibukettene.
  9. Bland eplejuice og rømme og hell det i pannen. Strø over salt og pepper. Sett på lokk.
  10. Skru ned platen på halv varme og la det hele trekke i ca. 7-8 minutter under lokk. Sett pannen på bordet og server.