Salat med marinert laks

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 400 gram
    laks
  • 2-3 stk
    småløk
  • 1-2 ss
    chillipulver
  • ½ stk
    lime
  • 1 ts
    sukker
  • 2 ss
    soyasaus
  • 2 stk
    mynteblader
  • 1 ss
    sesamfrø
  • 2 ss
    sitrongress hakket
  • 2 stk
    hjertesalat
  • 6 stk
    vårløk
  • 10 stk
    grønne asparges
  • litt småsalat (tatsoi, ruccola)

  1. Skjær laksen i små biter
  2. Finhakk løk
  3. Laks og løk blandes og has i en bolle. Bland inn de andre ingrediensene. La blandinga stå på benken for å trekke smak mens du lager resten av retten
  4. Strimle hjertesalaten og bland det med litt småsalat.  Finstrimle vårløk og vask den godt, tørk godt av og bland den i salaten.
  5. Bryt av det nederste på den grønne asparges og kok opp vann med litt salt og sukker i. 
  6. Kok aspargesen i ca 1 minutt. Ta den ut og avkjøl den i kaldt vann. Del opp i 3 cm biter.
  7. Legg først salat som en seng, legg så den marinerte laksen oppå og den grønne asparges på toppen.
  8. Hell over det som er igjen av laken fra fisken over salaten, som en dressing.