Sjokolademousse

4 porsjoner

Person(er)

Ingredienser

  • 200 gram
    sjokolade
  • 4 stk
    eggeplommer
  • ½ dl
    sterk kaffe
  • ½ stk
    appelsin
  • 2 dl
    kremfløte
  • 4 stk
    eggehviter
  • 100 gram
    melis

  1. Sjokoladen brytes opp og smeltes over varmt vannbad.
  2. Bland forsiktig i kaffe, presset appelsinsaft og siselert appelsinskall, til du har en glatt og fin røre.
  3. Avkjøl
  4. Bland inn én og én eggeplomme
  5. Pisk fløte til krem. Bland kremen forsiktig inn i sjokoladen.
  6. Pisk eggehviten, bland inn melis litt etter litt. Pisk så med høyere tempo til den blir smidig og fast.
  7. Stivpisket eggehvite vendes forsiktig inn i sjokolademoussen
  8. Ha den i glass eller serveringsskåler og sett kaldt.